0

Find købere

Tjek salgsprisen

Se alle nyheder

12. aug. 2019

Virksomheder elsker Kolding

Der er opstået større efterspørgsel på erhvervsejendomme, der kan huse de mange nye virksomheder i Kolding Kommune. Nu opretter tre nye firmaer adresse i byen - og de har 210 arbejdspladser med sig.

©danbolig

©danbolig

Da danbolig Erhvervscenter Syd for nyligt skulle finde en ny lejer til en 9.900 kvm stor erhvervsejendom på Platinvej 8 i Kolding valgte de at gøre noget nyt. I stedet for at finde én ny lejer, så er ejendommen nu blevet udlejet til tre virksomheder - NCC Roads, Bygtjek A/S og Frontmatec.

Når den endelige indflytning af alle tre virksomheder sker i løbet af sommeren, vil det betyde 210 nye arbejdspladser på adressen i Kolding.

- Mange virksomheder vil gerne flytte til Kolding, og vi oplevede, at flere var interesserede i at leje dele af ejendommen. Men da den egentlig kun er bygget til én virksomhed, så var det lidt et puslespil at tilbyde den til flere lejere. Men vi er rigtig glade og stolte af, at det lykkedes, siger mægler Henning Kristensen fra danbolig Erhvervscenter Syd, der på vegne af Nordea Ejendomme har stået for at finde de nye lejere. 

Mange virksomheder vil gerne flytte til Kolding, og vi oplevede, at flere var interesserede i at leje dele af ejendommen

Ejendomsmægler Henning Kristensen, danbolig Erhvervscenter Syd

 

 

Befolkningstallet vil stige – og der vil komme flere virksomheder

I årene mellem 2014 og 2016 oplevede Kolding Kommune en stigning på 4,7 procent i antallet af arbejdspladser, og den udvikling ventes at forsætte i de kommende år. Befolkningsvæksten forventes at stige med 11,7 procent frem mod 2030. Både på baggrund af et stigende fødselstal, men også fordi der kommer flere tilflyttere i Kolding.

Derfor forventer man hos danbolig Erhvervscenter Syd, at stigningstakten også vil smitte af på efterspørgslen af erhvervsejendomme i Kolding og omegn.

- Det er ikke ofte, at en ejendom af denne type bliver brudt op til flere lejere. Men da Kolding er et eftertragtet område at drive virksomhed fra, og der samtidigt var mange interesserede potentielle lejere, så er det en af de løsninger, vi sikkert kommer til at se igen fremover. Det en udvikling, som kommer både virksomhederne og Kolding til gode, siger Henning Kristensen fra danbolig Erhvervscenter Syd.

Kolding er for alle

Det er ikke specifikke brancher, der søger mod Kolding, og der er både små og større virksomheder blandt tilflytterne. 

- Der er ikke en ensretning i de virksomheder, der søger mod Kolding. Vi oplever både efterspørgsel på mindre kontorer og lagre til iværksætterne og større ejendomme til produktion, transport og logistik, fortæller Henning Kristensen.

Mejerimaskiner og varmevekslere

Ejendommen på Platinvej blev opført i 1975 af De Danske Mejeriers Maskinfabrik og består af 9.900 kvm, hvor 2.900 kvm er kontorer og de resterende 7.000 kvm er produktionslokaler og lager.

De sidste mange år har virksomheden SPX Flow Technology haft domicil på Platinvej, hvor de blandt andet har produceret varmevekslere, der bliver eksporteret til hele verden.

Kontakt: Henning Kristensen, danbolig Erhvervscenter Syd, 2366 6338

ADVARSEL: Din browser er ikke opdateret, og understøtter ikke moderne web-standarder. Vi kan derfor ikke garantere at oplevelsen af danbolig.dk bliver korrekt. Klik her for at læse mere og opdater til en nyere browser.