0

Find købere

Tjek salgsprisen

Se alle nyheder

14. feb. 2020

Investorer bør droppe København og kigge nordpå

I København er der kamp om ejendommene, og derfor burde flere investorer og virksomheder se mod Hillerød, udtaler danbolig Erhverv i Berlingske. Byen er blevet Nordsjællands hovedstad med stigende folketal og mange virksomheder, og så bliver der bygget løs.

Foto: Region Hovedstaden © Herzog & de Meuron - Vilhelm Lauritzen Arkitekter.

Foto: Region Hovedstaden © Herzog & de Meuron - Vilhelm Lauritzen Arkitekter.

”I København er der stor efterspørgsel fra både danske og udenlandske investorer på ejendomme, og det har presset priserne op og afkastene ned. Derfor er en del investorer begyndt at kigge mod fx Hillerød, som er blevet hovedstaden i Nordsjælland. Og det burde flere gøre, for her er allerede pæn vækst i job og indbyggertal, her er store udviklingsplaner, og infrastrukturen bliver udbygget. Så potentialet er stort, og afkastet fra ejendomme er højere end i København.”

Sådan bliver mulighederne for ejendomsinvesteringer ridset op af Johnny Hallas, som siden 2008 har drevet danbolig Erhverv Hillerød i Nordsjælland.

Kraftcenter i Nordsjælland

Den gamle købstad blev ved kommunereformen i 2007 hovedsæde for Region Hovedstaden og ”vandt” senere et af supersygehusene. Det prisbelønnede Nyt Hospital Nordsjælland er ved at blive bygget i den nye bydel Favrholm, et par kilometer syd for centrum, for over fire milliarder kroner.

Potentialet er stort, og afkastet fra ejendomme er højere end i København.

- Partner Johnny Hallas, danbolig Erhverv Hillerød

Hillerød er også en stærk handelsby med fx indkøbscentret SlotsArkaderne. Centret blev udvidet for godt et år siden og supplerer et bymiljø med flere livlige handelsstrøg. Lejeniveauerne for udbudte butikslokaler er ifølge Ejendomstorvet.dk steget 24 procent i Nordsjælland det seneste år, mens det er faldet 20 procent i Københavns omegn.

Gennem årene har Hillerød desuden tiltrukket mange virksomheder. Blandt de mest kendte er Novo Nordisk, Biogen/Fuji og Foss, der fremstiller måleudstyr til blandt andet fødevarebranchen.

”Vi oplever stigende efterspørgsel på større kontorlejemål. Lejeniveauerne er næsten halv pris i forhold til København, så der er en væsentlig besparelse, og samtidig er her bedre plads og gode parkeringsmuligheder,” siger Lisbeth Spindler, erhvervsmægler hos danbolig Erhverv.

Den øgede interesse kan hænge sammen med, at der er meget højtuddannet arbejdskraft i Hillerød og omegn – og så bliver det snart endnu lettere at komme til og fra byen. Ved det kommende supersygehus åbner i 2023 en ekstra station, som både får S-tog og lokalbane. Desuden tyder det på, at motorvejen endelig bliver forlænget det sidste stykke til Hillerød, i hvert fald har Vejdirektoratet udarbejdet en såkaldt VVM-redegørelse.

Store planer

Kommunen har store planer – først og fremmest i Favrholm, hvor supersygehuset med tiden skal få følgeskab af masser af boliger og arbejdspladser. De første boliger ventes at være klar i 2022, og kommunen forventer, at Favrholm med tiden får omkring 4.000 indbyggere.

Med den position, Hillerød allerede har, og med de mange projekter, som er i gang eller på vej, er der gode muligheder for add-on, hvor en investor køber en tom eller delvist udlejet erhvervsejendom og sætter den i stand eller udvikler den til et andet formål.

- Lisbeth Spindler, danbolig Erhverv Hillerød

Også tæt på byens historiske centrum er der planer og byggeaktivitet. Ikke mindst med projektet Frederiksbro, hvor ejendomsselskabet M. Goldschmidt Holding er ved at opføre 1.350 boliger. De første af i alt 3.000 beboere ventes at få overrakt nøglerne til sommer. Projektet omfatter også 5.000 kvadratmeter erhverv, herunder et parkeringshus i tre etager.

Det nuværende sygehus kommer til at stå tomt om få år, når supersygehuset i Favrholm åbner, og så skal sygehusområdet byudvikles – formentlig med en kombination af boliger og erhverv.

I byens nordvestlige udkant er Ullerød-bydelen ved at være fuldt udviklet med mange nye boliger, mens kursus- og konferencestedet Frederiksborg Centret i januar blev udvidet med Royal Stage, en stor multihal.

Kommunen vurderer, at de senere års vækst i indbyggertallet vil fortsætte, og det underbygger mulighederne for investorer, fremhæver Lisbeth Spindler:

”Med den position, Hillerød allerede har, og med de mange projekter, som er i gang eller på vej, er der gode muligheder for add-on, hvor en investor køber en tom eller delvist udlejet erhvervsejendom og sætter den i stand eller udvikler den til et andet formål.”

Styrker ved Hillerød

• Uformel status som Nordsjællands hovedstad
• Regionshovedsæde og kommende supersygehus
• Mange virksomheder, fx inden for medico
• På ti år er indbyggertallet steget fra 47.000 til 51.000
• Kommunen venter 8.000-10.000 nye job
• To store udviklingsområder: Favrholm og Frederiksbro
• I 2023 åbner station ved Favrholm med S-tog og lokalbane
• Motorvej fra Allerød ventes forlænget inden for få år
ADVARSEL: Din browser er ikke opdateret, og understøtter ikke moderne web-standarder. Vi kan derfor ikke garantere at oplevelsen af danbolig.dk bliver korrekt. Klik her for at læse mere og opdater til en nyere browser.